Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Ramar


Vår hjärna är som en radar. 

Den vill veta vad som gäller. Är något otydligt går den för fullt och försöker lista ut vad som gäller och hur saker och ting skall göras. Detta kan dra väldigt mycket energi och skapa mycket ”surr i korridoren”.

Är det ingen som talar om vad som gäller sätter vi ramarna själva, i all välmening. ”Det är nog så här det ska gå till”. Är det ingen som rättar eller säger att det ska vara på ett annat sätt har jag fått ett tyst kvitto på att mitt sätt att göra saker på är det rätta.

Tillåter vi dessutom att var och en sätter sina egna ramar har vi en väldigt bra grund för konflikter. Jag tror ju att mitt sätt är det rätta och kan bli irriterad på de som gör på ett annat sätt.

Otydliga ramar är förödande för ett förändringsprojekt. Vet inte medarbetarna varför vi gör en förändring, vad den skall leda till och hur projektet skall genomföras kommer vi garanterat att misslyckas.

Kom ihåg detta: Som ledare kan du inte vara nog tydlig. Du måste säkerställa att alla har fått tillräcklig information och att de verkligen haft möjlighet att ta till sig informationen, ställa frågor, ifrågasätta mm. När alla förstår syftet och hur det ska gå till, då kommer motivationen och engagemanget. Ju tidigare medarbetarna blir involverade, ju större chans till lyckade förändringar.

Ramar i ett förändringsprojekt kan vara en många olika saker:

Syftet, målet, projektorganisationen, projektplanen, budget, övriga resurser, mötesstruktur, tidsplan, aktivitetslista, ansvar, befogenheter, beslutsprocess mm.

När vi väl satt ramarna gäller det att vi håller oss till dem. Tillåter vi någon att ”köra sitt eget race” har vi problem. Vi tappar i effektivitet, det skapar underlag för irritation och dålig stämning och risken är att vi misslyckas med förändringen.  

Viktigaste verktyget för att bibehålla och skapa tydlighet runt ramarna är att jobba med feedback. Hur du gör det är en viktig komponent i våra kurser.

SKRIV UT!

Kontakta oss / Information

 Göran Persson    |    Telefon: 070-5786184     |    E-post: » goran@framfor.nu
Peter Björnholm   |    Telefon: 070-3473599     |    E-post: » peter@framfor.nu

© Framtidens Förändringsledare i Sverige AB  |   » Personuppgiftspolicy  |   » Allmänna villkor  |     » Om cookies   |    » Sitemap