Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Valda sanningar

Tror alla på förändringen eller har vi några i organisationen som inte tror på den?

Vad händer då?

Vi har alla en mängd olika uppfattningar om saker och ting. Hur saker ska göras, vad som är möjligt eller omöjligt, hur man ska bete sig, vad som är rätt och fel mm. Dessa uppfattningar eller valda sanningar påverkar i väldigt stor grad om vi lyckas eller inte med en förändring.

Det finns ett uttryck som säger: ”Om du tror att du kan eller inte kan, så har du rätt!”

Många av våra valda sanningar ligger på omedveten nivå. De har skapats under livets gång utifrån utbildningar, erfarenheter och påverkan från andra och mig själv. De finns någonstans i hjärnan och påverkar både mina attityder och beteenden i olika sammanhang. Ibland hjälper dom mig, ibland begränsar dom mig.

En vanlig vald sanning som många har är att det är obehagligt att stå framför andra och prata. Har jag den kan det vara förödande när vi vill skapa framgångsrika förändringar. Har jag inte förmågan att vara tydlig, inspirera och skapa motivation och engagemang finns risk att medarbetarna motarbetar en förändring. Därför är presentationsteknik en viktig del i våra kurser.

Hur känner jag igen en vald sanning? Det är bara att lyssna vid fikabordet. Dom dyker upp där hela tiden. Vill du, kan du göra en sådan här tabell för att se om dom hjälper eller begränsar er:

Hjälper oss

Begränsar oss

”Det här kommer att bli kanonbra”
”Vad kul, det här fixa vi lätt”
”Allt är möjligt” 
”Vi är starka tillsammans”

”Det är så här man gör” 
”Det kommer aldrig att gå”
”Vi har inte tillräcklig kompetens”
”Det sitter i väggarna”

Ett klassiskt exempel på en begränsande vald sanning kom i dagen när vår backhopparstjärna Janne Boklöv kom på att han hoppade längre när han hade skidorna som ett V. Första året hoppade han längre än alla andra i Världscupen men dömdes bort genom att domarna gav honom lägre stilpoäng än övriga. Domarna hade en vald sanning som sa: ”Man hoppar inte backe på det sättet”.

I dag hoppar alla så!

Du har säkert dina egna valda sanningar. En del som hjälper dig, andra som begränsar dig, får dig att bli nervös, känna dig lite mindre värd mm.

För att skapa framgångsrika förändringar behöver vi har positiva valda sanningar som hjälper oss mot målet. Detta behöver både ledning, projektgrupp och övriga medarbetare jobba med.

Hur man gör det ingår i våra kurser.

Tills vi ses: Lyssna efter vilka valda sanningar som finns i ditt företag. Hjälper dom er att nå målen eller skapar dom begränsningar?

SKRIV UT!

Kontakta oss / Information

 Göran Persson    |    Telefon: 070-5786184     |    E-post: » goran@framfor.nu
Peter Björnholm   |    Telefon: 070-3473599     |    E-post: » peter@framfor.nu

© Framtidens Förändringsledare i Sverige AB  |   » Personuppgiftspolicy  |   » Allmänna villkor  |     » Om cookies   |    » Sitemap