Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Vi och vår syn

All förbättring innebär förändring. All förändring innebär inte alltid förbättring.  En studie som Harward Business Review redovisade 2005 säger att 37% av avsedda resultat inte uppnås.  

Vår syn är att alla i en organisation kan ses som ett system. Alla som ingår i systemet påverkar slutresultatet av ett förändringsprojekt. Alltifrån styrelse, VD, ledningsgrupp, förändringsteam och medarbetare. 

Vill du skapa framgångsrika förändringsprojekt gäller det att alla förstår varför vi gör förändringen, vad målet är och hur vi tar oss dit.  

För att lyckas som förändringsledare behöver du kunna: leda dig själv, leda andra, skapa engagemang och motivation, vara en duktig kommunikatör, kunna planera och genomföra ett projekt, hantera konflikter mm. Det gäller att ha många strängar på sin lyra!

Detta synsätt styr hur vi lägger upp våra olika kurser. Några grundläggande spår är Kommunikation, Ledarskap och projektledarens Verktygslåda. 

Peter Björnholm,

Allra oftast vet de människor och organisationer jag hjälper en massa saker men de får inte ihop helheten. Jag ställer frågor och tillför exempel på verktyg och metoder som kan tränas för att de själva ska "sitta i förarsätet" i utvecklingsarbetet. Coachad egen träning är bäst, mest hållbar och som smittar av sig allra bäst på andra i din omgivning.

I mitt yrkesliv har jag hela tiden uppehållit mig kring hur jag kan hjälpa människor att fungera i olika sammanhang och allra bäst resultat skapas när jag lyckas hjälpa människor som kämpar som individer och vinner som ett lag! Branscherfarenhet från: hotell & restaurang, tillverkande industri, automotive industri, utbildningssektor, IT, energisektor, papper & massatillverkning, kollektivtrafiksektor, läkemedelsindustri i roller såsom: Coach, utbildare, projektledare, VD, produktionschef, verksamhetsutvecklare. 

Min drivkraft idag är nyfikenheten på att ha kul i de uppdrag som jag väljer att jobba i och att mitt fokus ligger på ditt ledarskap, vare sig det gäller självledarskap eller hur att förmedla ledarskap till andra. Jag tror starkt på att vi har kul när vi känner engagemang, motivation och tillit till varandra. Då finns det få begränsningar för hur långt vi kan nå.

Göran Persson, 

Jag brinner för att hjälpa människor och företag utvecklas mot sin fulla potential. Hela mitt yrkesliv har jag jobbat i ledande befattningar inom olika områden: officer, förbundskapten, utbildnings- och utvecklingsansvarig, mentor och coach. Mina specialområden är kommunikation, ledarskap och teamutveckling. En av mina absoluta styrkor är min pedagogiska förmåga att göra saker så enkelt som möjligt.

Min grundsyn utgår från ett citat som brukar hänvisas till Michelangelo:
”I saw an angel in the marble and carved until I set him free”

Jag är helt övertygad om att alla människor har fantastiska resurser. Det gäller bara att ge dem förutsättningar och stöd för att locka fram dem. Lyckas jag som ledare med det kommer vi att skapa underverk. 

Kontakta oss / Information

 Göran Persson    |    Telefon: 070-5786184     |    E-post: » goran@framfor.nu
Peter Björnholm   |    Telefon: 070-3473599     |    E-post: » peter@framfor.nu

© Framtidens Förändringsledare i Sverige AB  |   » Personuppgiftspolicy  |   » Allmänna villkor  |     » Om cookies   |    » Sitemap